fbpx

Anetta a antibiotika – recenze Precizní mikroby

Klisnu Anettu potrápil hematom na zadní noze. Podařilo se jí dost nešikovně upadnout ve výběhu a problém byl na světě. Její majitelka ihned případ řešila s její veterinářkou, Anettě byla okamžitě nasazena antibiotika a kortikoidy, hematom byl denně ošetřován černou mastí. Antibiotika byla aplikována Anettě 14 dní injekčně, poté ale přestala tolerovat tuto formu podávání a muselo dojít ke změně strategie. Jelikož léčba nemohla být ukončena z důvodu přetrvávajícího problému, Anetta začala dostávat antibiotika perorálně s doplněním léčby o Equipalazone po dobu 15 dní. Po 15 dni dnech byl Anettě aplikován Equipalazone ještě bez antibiotik. Téměř 45 dní tedy probíhala léčba.

 RECENZE od Nortna 8

Dlouhodobé podávání léčiv, zejména perorálně, negativně ovlivňuje střevní mikrobiom, vybíjí prospěšně bakterie ve střevě a důsledkem toho může vzniknut střevní dysmikrobie. Projevem pak mohou být průjmy, kotwasser, zhoršený metabolismus a také psychická nepohoda. Tomu se chtěla majitelka Anetty společně s její veterinářkou vyhnout, nasadily tedy k perorální léčbě Precizní mikroby pro koně a hříbata již preventivně, aby předešly těmto negativním důsledkům. 780 1 pm kun 1l 5 2

POSTbiotika obsažená v Precizních mikrobech mají obrovskou výhodu proti jiným preparátům s obsahem probiotik - POSTbiotika jsou neživá. Léčiva je tedy neovlivňují, neničí. Proto jsou vhodná k podávání již při antibiotické léčbě jako prevence problémů spojených s podáváním léčiv a jejich včasným nasazením urychlují majitelé rekonvalscenci po onemocnění nebo zranění.  Díky Precizním mikrobům se podařilo střevní mikrobiom opravdu během léčby udržet v pořádku, konzistence trusu zůstala pevná a nezměněná.

Rozdíl byl také vidět na chování klisny, po nasazení POSTbiotik byla při ošetřování mnohem klidnější.

Anetta v důsledku léčby a klidového režimu také zhubla. Jelikož POSTbiotika mají pozitivní vliv i na utilizaci živin z krmiva a podporují chuť k jídlu, majitelka s Precizními mikroby tedy pokračovalia v podávání ještě 30 dní pro dokonalou rekonvalescenci po ukončení léčby a zotavení se s hematomem. Rozdíl byl vidět v kondici, Anetta začala opět velice rychle nabírat zpět svou formu.

"Díky včasnému podání Precizních mikrobů zůstal Anettin trus nezměněn a střeva fungovala. Anetta byla klidnější a urychlila se její rekonvalescence. Díky prevenci jsme nemuseli řešit další případné zdravotní komplikace - to nám ušetřilo nejen náklady na léčbu, ale také spousty nervů." Martina N.

 RECENZE od Nortna 9