fbpx

Indiana Jones, chronická sezónní kotwasser

Indiana Jones 1Indiana Jones 2Quarter horse jménem Indiana Jones je sedmi letý valach. Konečníková voda se u něj objevila zhruba před třemi lety.
Pravidelně s příchodem zimy, jakmile začnou první mrazíky a přemrzá tráva, projeví se u Indieho silný, každodenní výtok konečníkové vody. Problémy otravující život koni i majitelece - špinavé nohy a ocas- přetrvávají vždy až do jara.

Paní majitelka vyzkoušela na tento problém dle svých slov "vše možné vč. probiotik" , bohužel se viditelný efekt nedostavil. Rozhodla se tedy, že vyzkouší Precizní mikroby a přihlásila se do naší studie.

Jak testování probíhalo?
Jelikož nám chvilku trval nábor do studie a vyhodnocování dotazníků, paní majitelka na nic nečekala, objednala a nasadila Precizní mikroby již před zařazením do studie. Díky tomu nasadila na prvních pár dní standardní dávku 100ml na den. U těchto složitějších případů je nicméně vhodnější začínat s dávkou 2x100ml, aby došlo k rychlejšímu nástupu efektu.

Poté co jsme dohnali náš "komunikační restík" a podařilo se nám s majitelkou propojit a domluvit, doporučili jsme tedy dávkování na dalších 7 dní navýšit na 2x100ml za den.
Během týdne s dvojí dávkou došlo k viditelným změnám a snížení intenzity konečníkové vody. Po té jsme se vrátili k udržovací dávce, střevní mikrobiom se stabilizoval a konečníková voda vymizela úplně.
A jak hodnotí celkový přínos této podpůrné kůry Indieho majitelka? "Celkový přínos hodnotím velmi pozitivně, protože je to první přípravek, který nám pomohl. Zkusila jsem kdejaké výživové doplňky, které jsou dostupné na českém trhu."

Celkové testování probíhalo 30 dní a kůň je nyní stabilizovaný. Protože Precizní mikroby mají i další podpůrné efekty, paní majitelka se rozhodla v podávání dál pokračovat, což nás samozřejmě těší.

Celková kůra Precizních mikrobů by obecně měla být alespoň 25-30 dní, a pro upevnění a prodloužení účinku doporučujeme i po vymizení problémů pokračovat ještě cca 2 týdny v podávání. To platí nejen pro pacienty s konečníkovou vodou, ale i v případě dalších komplikací jako jsou chronické průjmy, střevní dysmikrobie nebo stres.