fbpx

Přinášíme vám zkušenosti s Precizními mikroby přímo od veterinárních lékařů!

MVDr. Jaroslav Šedivý a MVDr. Klára Müllerová, veterinární ordinace ARGO

1) Akutní průjem u koňského pacienta

Ve stáji, kam dojíždí paní doktorka Müllerová, postihl akutní průjem koně anglického plnokrevníka. Důvodem byla změna sena. Přechody a změny krmení mohou negativně ovlivnit střevní mikrobiom jedince, u citlivějších koní se mohou objevit akutní průjmy. Po vyhodnocení situace a podezření na dysmikrobii, byly koni podány Precizní mikroby v dávce 100 ml/den 1* denně aplikací do krmiva. Kůň byl pod pečlivým dohledem paní veterinářky, mohla tedy vývoj sledovat každý den. Vyhodnocení je kladné, zejména v rychlosti nástupu účinku. Po 4 dnech se začal trus koně postupně formovat. Po 10. dnu průjem odezněl úplně a kůň již nevykazoval žádné klinické příznaky.

kun

2) Opakované průjmy u psa

Pacient, pes plemene Yorkshire, měl velice citlivé trávení. Když něco nevhodného olízne, jeho trávicí trakt okamžitě reaguje negativně. Projevem jsou časté průjmy s hlenem v trusu, někdy i s výskytem krve. V důsledku možné střevní dysbiózy byly psovi podány dlouhodoběji Precizní mikroby. Během terapie i po jejím ukončení se citlivost na vnější podněty u psa radikálně snížila.

prujem pes

3) Průjem vyvolaný stresem a bolestivostí u feny

Fenka přišla do ordinace s velice poškozeným okem. Trpěla bolestivostí a stresem. Bohužel i přes snahu léčit tento problém došlo k nutnosti odstranění oka. V průběhu této události docházelo i k průjmům kašovité konzistence, vyvolaných stresem a oslabením organismu. Precizní mikroby průjem pomohly stabilizovat do prodělání operace. Po operaci již výskyt průjmu nenastal.

prujem fena

4) Kotě s dysbiózou

Zubožené kotě nalezence muselo podstoupit antibiotickou léčbu a odčervení. U těchto zvířat je velký předpoklad snížené střevní imunity a může dojít k zatížení střevního mikrobiomu léčivy velice snadno. U kotěte se po terapii objevil průjem, po aplikaci Precizních mikrobů průjem na dobro odezněl do deseti dnů.

kote

Děkujeme za zpětnou vazbu panu MVDr. Šedivému a paní MVDr. Müllerové.