fbpx

Precizní mikroby u konečníkové vody a průjmu.

Recenze vlivu POSTbiotik u klisny s dlouhodobými komplikacemi trávícího traktu.

Ája je třináctiletá kobylka ČT/Arab, která trpěla dlouhých 7 let konečníkovou vodou a průjmy ve formě kravince.
Bohužel, i přes různá opatření, se u ní nedařilo tento problém vyřešit.

Samostatný článek o konečníkové vodě a Precizních mikrobech najdete ZDE. Konečníková voda je velmi složitým problémem a mnohdy se bohužel pořádně nedaří zjistit jeho pravou příčinu. Dokáže koně i jejich majitele velmi potrápit, což dosvědčí každý chovatel který se s tímto problémem potýkal. Dochází totiž ke kontaminaci kolem konečníku a tím pádem se mohou začít na těchto místech tvořit dermatitidy. Časté ošetřování a mytí kolem konečníku a hýždí může být pro koně nepříjemné, ten se nemusí po čase už chtít nechat ošetřit.
Navíc máčet si v zimě neustále ruce a koňský zadek také zrovna není hitparáda :)

U klisny Áji, v tomto případě, Precizní mikroby zafungovaly skvěle! Nasadili jsme na Ájiných 450 kg živé hmotnosti dávku 150 ml na den.
Po třech dnech se ustálila konečníková voda a po dalších dvou dnech zmizel i průjem. Majitelka se rozhodla klisně nechat vyšší dávku po třináct dní a pak zkusila Precizní mikroby vysadit. Nyní je to 5 týdnů po vysazení přípravku a klisna je stále stabilizovaná, průjem i konečníková voda úplně vymizely.

Velmi dobrý přínos POSTbiotik se potvrzuje zejména u případů jejichž problémem je dismikrobie střeva. Tedy nerovnováha ve složení střevních bakterií. V případě Áji nebyla příčina diagnostikována, ale vzhledem k vynikajícímu výsledku lze předpokládat že v tomto případě byla důvodem dlouhodobých komplikací.

Před   Po
ája před   ája po